Gradini botanice


Ştiaţi că...

Grădina Botanică D. Brândză

Educaţia pentru mediu are şi ea un rol extem de important prin proiecte precum Grădina Bunicii, Grădina Copilului. Astfel, Grădina Bunicii se bucură de mare succes în rândul copiilor, dar şi al adulţilor care au şansa să descopere într-un mic spaţiu din faţa Herbarului Grădinii Botanice, legume, plante aromatice şi tot ceea ce creşte într-o grădină tradiţională românească.

Amenajarea acestui spaţiu a plecat de la premise că sunt tot mai mulţi copii care nu mai au posibilitatea să-şi petreacă copilăria la ţară, în mijlocul naturii, şi ajung să cunoască fructele şi legumele doar de pe taraba din piaţă sau din raftul de la supermarket.

Grădina Copilului are ca scop amenajarea în Grădina Botanică a unui spaţiu exterior special destinat activităţilor de educaţie ecologică, un spaţiu în care copiii de toate vârstele să poată descoperi şi explora natura prin joc.

Grădina Copiilor are un design special, sub forma unei plante uriaşe. Copiii se vor putea plimba astfel prin rădăcinile plantei, vor parcurge tulpina sinuoasă până la frunză, vor poposi în floare sau în căsuţa seminţelor, fructul.

Fiecare organ al plantei va fi un loc special de educaţie prin joc.

Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” oferă, în câteva ore, oricui doreşte să o viziteze, o călătorie în cele mai îndepărate şi mai spectaculoase locuri din lume.

Vezi şi altele:

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, va invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
©2018 . Toate drepturile rezervate. Asociatia Centrul Ecologic Green Area.