Gradini botanice


Ştiaţi că...

Grădina Botanică din Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați

Intrarea în Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați

Grădina Botanică din Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați este una dintre cele mai tinere grădini botanice de pe teritoriul României. În urmă cu mai puțin de 20 de ani, pe locul actualei grădini se afla doar o groapă de gunoi; astăzi, grădina botanică acoperă o suprafață de 18 hectare, adăpostind peste 260.000 de exemplare de arbori, arbuști și flori.

Alee din Grădina Botanică din Galați

Dintre cele 1542 de specii găzduite în spațiile Grădinii Botanice din Galați, unele aparțin unor plante foarte rare sau pe cale de dispariție.

Grădina Botanică este împărțită în șase sectoare: cel ornamental, sectorul ”Flora și vegetația României”, sere, sectorul plantelor utile, Rosarium, ”Flora Globului”.

Pelargonium zonale – Mușcată

Una dintre atracțiile Grădinii Botanice din Galați este grădina japoneză, amplasată în sectorul ”Flora Globului”, construită după regulile arhitecturii peisagistice tipice pentru o astfel de grădină: prezența insulei în mijlocul lacului populat de pești exotici, aranjamentul de pietre ”pasul de pisică”, pinul simbolic.

Imagine din Grădina japoneză

Pădurea de conifere din spațiile grădinii este unică în România datorită altitudinii neobișnuit de scăzute la care se află ea amplasată, cu un număr de 200 de molizi și 40 de brazi.

Sectorul ”Rosarium” adăpostește câteva zeci de mii de trandafiri din 400 de soiuri, precum și alte plante, arbori și arbuști foarte rari.

Rosa sp. – Trandafir soi ”All Gold”

Grădina Botanică Galați își păstrează porțile deschise vizitatorilor pe tot timpul anului, fiecare sezon având farmecul său specific prin varietatea de plante adăpostite în sectoarele grădinii.

Imagine din serele Grădinii Botanice din Galați

Localizare:

Str. Regiment 11 – Siret nr. 6A, Galați, jud. Galați

Galerie Imagini

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, va invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
©2018 . Toate drepturile rezervate. Asociatia Centrul Ecologic Green Area.