Gradini botanice


Ştiaţi că...

Grădina Botanică ”Bididia” a Palatului Copiilor din Tulcea

Coroanele arborilor din Grădina Botanică ”Bididia”

Grădina Botanică ”Bididia” a Palatului Copiilor din Tulcea este o grădină botanică tânără, ce a luat naștere în anul 1983. Menită a reprezenta varietatea vegetală a celei mai aride zone a României – Dobrogea, grădina este unică între celelalte obiective pe care vă invităm să le vizitați prin faptul că ea este cultivată și întreținută de către copiii ce fac parte din cercurile biologice de la Palatul Copiilor.

Chaenomeles japonica – Gutui japonez

Grădina Botanică ”Bididia” deține un important potențial de conservare și protejare a speciilor rare, reprezentative pentru vegetația zonei în care se află localizată.

Grădina ocupă o suprafață de 12 hectare și este împărțită în 14 sectoare.

Imagine din sectorul floricol al grădinii

Unul dintre cele mai importante sectoare ale grădinei este cel dedicat vegetației de stâncărie din Munții Măcin; în acești munți se găsesc peste 72 de specii rare, de un deosebit interes pentru cercetătorii din domeniul botanicii.

Sectorul dedicat munților Măcin nu este singurul sector menit a proteja vegetația tipică Dobrogei. Sectorul vegetației umede sau micro Delta este populat de specii tipice, cum ar fi arinul negru, cătina roșie sau amorfa.

Prunus cerasus – Vișin comun

Sectorul vegetației nisipurilor maritime găzduiește specii precum scaiul vânăt, scaiul calben, macul cornut, pătlagina de Sulina.

Deși foarte tânără, Grădina Botanică ”Bididia” se remarcă prin modul unic de administrare, cu ajutorul și implicarea constantă a copiilor de la cercurile Palatului Copiilor din Tulcea.

Erysimum cheiri

Localizare:

Str. Elizeului nr. 74, Tulcea, jud. Tulcea

Galerie Imagini

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, va invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
©2018 . Toate drepturile rezervate. Asociatia Centrul Ecologic Green Area.